Bloggartiklar

Gör din egen kombucha

Recept – så gör du ditt egna fermenterade te

Kombucha, fermenterat te, har använts i Asien i tusentals år, men har på senare tid blivit oerhört populärt i västvärlden på grund av sina många fördelar. Drycken har använts för sina hälsobringande egenskaper och kallas i kina för ”Livets Elixir” Kombucha, som görs på en sorts svamp (scoby), kallas i Kina för ”Livets Elixir” och är både extremt nyttigt och väldigt gott.

Fortsätt läsa ”Gör din egen kombucha”

Vad är kombucha?

Kombucha, livets elixir?

Kombucha, fermenterat te, har använts i Asien i tusentals år, men har på senare tid blivit oerhört populärt i västvärlden på grund av sina många fördelar. Drycken har använts för sina hälsobringande egenskaper inom den asiatiska kulturen i årtusenden och tros ha sitt ursprung redan i den kinesiska Qin-dynastin för 5000 år sedan. Kombucha, som görs på en sorts svamp (scoby), kallas i Kina för ”Livets Elixir” och är både extremt nyttigt och väldigt gott.

Fortsätt läsa ”Vad är kombucha?”

Choklad doppade mandelkakor

Supergoda och sockerfria mandelkakor doppade i mörk choklad

Här kommer ett recept på en av mina (och familjens) favoritkakor. Jag brukar baka dem med mandelsmör men det går lika bra att byta ut det till något annat nötsmör. De går snabbt att göra och passar perfekt att förvara antingen i kylen (i upp till en vecka) eller i frysen och ta fram till fikat.

Fortsätt läsa ”Choklad doppade mandelkakor”

FÅ YOURMINDSHIFTS NYHETSBREV