Helens smarriga chokladbollar

Supergoda chokladbollar utan socker och nötter

För den som vill komma igång och baka sockerfritt kan jag verkligen rekommendera att börja baka chokladbollar. De går lika snabbt som att baka vanliga och dessa kan du dessutom äta med gott samvete. Bra va?

Jag har ofta nötter som grund i mina chokladbollar men en av utmaningarna när det kommer till att baka sockerfritt är att det är ofta är nötter i som många inte tål. Då är dessa chokladbollar perfekta! Passar utmärkt som fredags eller lördagsmys i soffan, på barnens skolutflykt, som extra energi på eftermiddagen när blodsockret går ner eller innan/efter träning för lite extra energi. Jag har även testat att ha med de som biomys istället för popcorn och det funkar utmärkt.

DETTA BEHÖVER DU

Matberedare eller stavmixer (jag använder matberedare)
2 dl havregryn
8 st färska dadlar utan kärnor
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1/2 dl kokosflingor (kan uteslutas)
3 msk kokosolja
1 nypa salt
kokosflingor att rulla i

GÖR SÅHÄR
Häll i alla ingredienserna i matberedaren, tryck på start och kör tills du får en jämn smet. Rulla i kokosflingor, provsmaka och förvara dem i kylen (om det blir några kvar).

Hoppas du gillar mitt recept och att det hjälper dig att göra lite mer medvetna val. Kom ihåg, det handlar inte om allt eller inget, utan att våga testa nya saker och med små steg börja få in bra val i vardagen. Lycka till!