Choklad doppade mandelkakor

Supergoda och sockerfria mandelkakor doppade i mörk choklad

Dessa kakor passar perfekt att förvara i en burk i frysen och ta fram när suget smyger sig på eller vid finbesök.

Till ca 10-12 mindre kakor (eller något större och färre kakor)

INGREDIENSER

100 g mandelsmör (eller annat nötsmör)
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosflingor
4 urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
Mörk choklad att doppa kakorna i

Recept på hur du gör ditt egna mandelsmör hittar du här: Hemmagjort mandelsmör

INSTRUKTIONER

1. Mixa samman alla ingredienser (utom chokladen) i en matberedare till en jämn smet.

2. Forma kakor och lägg upp på ett fat/bricka med bakplåtspapper

3. Frys i minst 1 timme så att de stelnar helt.

4. Värm chokladen i ett vattenbad eller i mikro. Doppa kakorna i den smälta chokladen.

5. Förvara i frysen. Ta fram en stund innan servering


FÅ YOURMINDSHIFTS NYHETSBREV