Julig saffranspannacotta

Julig saffranspannacotta!

Saffranspannacotta är ett måste till jul och detta recept alltid lika uppskattat, både hos stora som små. Sen jag slutade äta socker har jag experimentat en hel del med att hitta och skapa recept som funkar utan socker och detta recept är verkligen en 10 poängare.

Till 4-6 personer

INGREDIENSER

2 gelatinblad
5 dl grädde
1 msk agave
1/2 tsk vaniljpulver
1 pkt saffran (1/2 g)
lingon till topping.

INSTRUKTIONER

1. Blötlägg gelatinet några minuter i kallt vatten
2. Värm samtliga ingredienser (utom lingonen) i en kastrull
3. Krama ur gelatinbladen och rör i gräddblandningen
4. Låt svalna en stund och häll sedan upp i formar
5. Låt stelna i kylskåp i ca 2-3 timmar
5. Toppa med lingon

FÅ YOURMINDSHIFTS NYHETSBREV