Hemmagjort Mandelsmör

Att göra sitt egna nötsmör är både roligt och enkelt. Allt du behöver är en matberedare, en ugn, nötter av något slag och en nypa salt. Och lite tålamod.

INGREDIENSER

1-2 dl mandlar
Salt

INSTRUKTIONER

1.Sätt ugnen på 200 grader och torr rosta mandlarna utspridda på en plåt i 10 minuter. Låt mandlarna svalna.

2. Häll i mandlarna i en matberedare och tryck på start. Det är här du behöver tålamodet då det tar en stund för mandlarna att blir smör. Brukar ta mellan 5-20 minuter beroende på hur bra matberedare du har.

3. Kör i matberedare tills du har en krämigt, oljigt nötsmör. Är det torrt och klumpigt, fortsätt! Kör längre. Du kommer att  behöva peta ner från kanterna då och då.

4. Smaka av med lite salt

5. Förvara i glasburk i kylsen, då blir det hårt och håller längre. Du kan även ha det i rumstemperatur, då är det lösare men håller kortare tid.



FÅ YOURMINDSHIFTS NYHETSBREV